Kαροτοκέικ!

΄΄Καροτοκείκ!΄΄

Μας αρέσει γιατί φτιάχνεται εύκολα, έιναι νόστιμο, υγιεινό, ελαφρύ και μπορεί να  σερβιριστεί σαν σνακ ανάμεσα στα μαθήματα ή τις υποχρεώσεις της ημέρας. Ας μην ξεχάσουμε πως: το καρότο περιλαμβάνει βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, αποτελώντας ασπίδα κατά του κρυολογήματος, ενώ τα καρύδια έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 ½ κούπα αλεύρι βρώμης

– 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως

– 2 κγλ baking powder

– Αλάτι

– ¾ κούπας ακατέργαστη ζάχαρη

– Σχεδόν ½ κούπα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

– 1 ¼ κούπα χυμό πορτοκάλι

– 1 κγλ μηλόξυδο ή λευκό ξύδι

– 3 ½ κούπες τριμμένα καρότα

Γλάσο:

– 210 g συμπυκνωμένο γάλα καρύδας (κρατήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες)

– Καρύδια για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180ο. Ανακατέψτε το αλεύρι βρώμης με το αλεύρι ολικής αλέσεως, το baking powder και προσθέστε το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπήστε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι και χτυπήστε περισσότερο. Καλύψτε με λάδι ένα στρογγυλό ταψί (24 – 26 cm). Ανακατέψτε τα δυο μείγματα μαζί με τα τριμμένα καρότα. Τοποθετείστε το υλικό στο ταψί και πασπαλίστε μερικές κουταλιές ζάχαρης στην κορυφή. Ψήστε για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει. Αναποδογυρίστε τις συσκευασίες από το γάλα καρύδας, απομακρύνετε το επιπλέον υγρό και χτυπήστε την κρέμα που μένει με ένα μίξερ χειρός για μερικά λεπτά. Καλύψτε το κέικ και διακοσμήστε το με τα καρύδια. Αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο τουλάχιστον για μια νύχτα.

Είστε έτοιμοι για σερβίρισμα!

Leave your thought