8 λογοι γιατι να επιλεξετε yoga swings!

8 λόγοι γιατί να επιλέξετε yoga swings!

  1. Η κούνια μας δίνει τη δυνατότητα να δυναμώσουμε το κέντρο μας και ολόκληρο το σώμα, ενώ μας προσφέρει ελευθερία κινήσεων.
  2. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η κούνια είναι το ίδιο με εκείνο που κατασκευάζονται τα αλεξίπτωτα, άρα πολύ ανθεκτικό. Αυτό, για όσους φοβούνται ότι η κούνια «δε θα τους αντέξει»!
  3. Οι γνώριμες θέσεις της yoga πραγματοποιούνται με υποστήριξη ή στον αέρα ώστε οι σωματικές δυσκολίες που ενδέχεται να έχουμε να μην μας εμποδίζουν και να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε asanas που πιθανόν να μην είχαμε τολμήσει στο παρελθόν.
  4. Η διαβάθμιση στο ύψος διαφοροποιεί το βάρος που θέλουμε να αφήσουμε πάνω στην κούνια και το βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων.
  5. Οι  λαβές δίνουν τη δυνατότητα για πολλές επιπλέον ασκήσεις pilates & fitness.
  6. Η κούνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ζευγάρια (massage ή stretching ο ένας στον άλλον).
  7. Η κούνια μπορεί  να χρησιμοποιηθεί και σε ανάστροφη θεραπεία. Αυτού του είδους η πρακτική έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, απομακρύνει την ένταση από τους ώμους, τον αυχένα και την πλάτη, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ευλυγισία και την διάθεση μας μέσα από παθητικές διατάσεις.
  8. Τέλος, η κούνια είναι πολύ εύκολη στη χρήση της και φυσικά διασκεδαστική. Γι’ αυτό απολαύστε την πρακτική σας και αφήστε το σώμα σας να σας οδηγήσει!

Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου