Event Detail

3 έως 6/12/2021 Therapy week με τον Γιάννη Κατσανά

3 εώς 6 Δεκεμβρίουθα φιλοξενήσουμε στο χώρο μας για άλλη μια φορά τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη της Αλεξάνδρας, Γιάννη Κατσανά ο οποίος είναι χειροπράκτης, μασέρ και ρεφλεξολόγος.

Θα έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού μαζί του, επιλέγοντας ανάμεσα στα thai yoga massage και lomi lomi (Hawaian) massage.

Πρόκειται για μια εβδομάδα θεραπείας που δεν πρέπει να χάσετε γι’ αυτό δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στη γραμματεία της σχολής!!!

Lomi Lomi Hawaian Massage

To Lomi Lomi είναι μια αρχαία μέθοδος μασάζ, που προέρχεται από τα νησιά της Χαβάης και μεταδόθηκε επακριβώς με απόλυτη μυστικότητα, από Σαμάνους θεραπευτές, που ονομαζόντουσαν Kahunas, μόνο προς όσους είχαν ταλέντο και πειθαρχία στη θεραπευτική τέχνη του μασάζ.

Η αρχαία μορφή του μασάζ Lomi Lomi συνδυάζει μια ατελείωτη τεχνική, χρησιμοποιώντας ευρέως, τους πήχεις καθώς επίσης τις παλάμες και τα δάχτυλα. Περιλαμβάνει συνεχόμενες μακριές, ρυθμικές, σαρωτικές κινήσεις με ρευστότητα, οι οποίες παρομοιάζονται με θαλασσινά κύματα. Καθαρίζουν και απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια από το σώμα, «ξεμπλοκάρουν» τη ροή της ενέργειας, τα τσάκρα, αφήνοντας τον θεράποντα και αποδέκτη αναζωογονημένους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του μασάζ είναι ότι «δουλεύονται» ταυτόχρονα διάφορα σημεία του σώματος. Για παράδειγμα με το ένα μπράτσο ή χέρι μπορεί να πραγματοποιείται μασάζ στον ώμο, ενώ με το άλλο χέρι μπορεί ταυτόχρονα να δουλεύει στην περιοχή του ισχίου. Αυτό βοηθά τον αποδέκτη συνολικά να χαλαρώσει, δεδομένου ότι είναι αδύνατο ή τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολο για τον εγκέφαλο να συγκεντρωθεί σε δύο σημεία ταυτόχρονα, επιτυγχάνοντας ισορροπία, ηρεμία και αρμονία.

Τhai Yoga Massage

Το Thai Yoga Massage είναι μια αρχαία θεραπευτική τέχνη με ρίζες στην Yoga, την αγιουρβεδική ιατρική και την βουδιστική πνευματική πρακτική. Είναι ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα στο οποίο συνδυάζονται μαλακές πιέσεις, ρυθμικό μασάζ, απαλές συστροφές και παθητικές ασκήσεις διατάσεων από τη Yoga. Οι τεχνικές αυτές αποτελούν μια συνολική θεραπεία που απελευθερώνει άγχη, εντάσεις και μπλοκαρίσματα. Το Thai Yoga Massage επαναφέρει τη ζωτική ενέργεια σε κανονική ροή. Αυτό οδηγεί στην συνολική ευεξία του σώματος, του νου και του πνεύματος. Το ρυθμικό μασάζ σε συνδυασμό με τις δαχτυλοπιέσεις, τις asana (τεχνικές διατάσεων στη Yoga) και τις απαλές συστροφές, επιδρούν βαθειά στην φυσική και συναισθηματική ύπαρξη του δέκτη. Βάζουν το σώμα και το μυαλό σε κατάσταση αυτο-ίασης επιτρέποντας την ελεύθερη ροή της ενέργειας. Κάθε ασθένεια μπορεί να έχει τις αιτίες της όχι μόνο σε προφανή λόγο αλλά και σε μια αλυσίδα από άλλες ανισορροπίες. Ενεργοποιώντας τη ροή της ενέργειας, το σώμα αποφασίζει πώς και πού να την εφαρμόσει ώστε το άτομο να χαλαρώσει και να αναρρώσει γρηγορότερα και βαθύτερα.

21151764_1623633737708718_6406438250564920026_n

Λίγα λόγια για τoν Γιάννη:

Το προσωπικό μονοπάτι του Γιάννη Κατσανά στην θεραπεία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008, στο Sunshine House, οπού ειχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα σεμινάρια σχετικά με το Thai μασάζ, που διαδραματίζονται εκεί, μεχρί σήμερα.Συνέχισετην πορεία του με αρκετούς δασκάλους στην Ταϊλανδη, Λάος αλλα και στην Ευρώπη.

Το 2010 ξεκίνησε να είναι βοηθός δασκάλου σε σεμινάρια thai μασάζ μέχρι σήμερα, κυρίως με τους αγαπημένους του δασκάλους Τάκη Οικονόμου και David Lutt.
Είναι ειδικός στο Osteothai, από τους λίγους που έχουν ολοκληρώσει την πλήρη εκπαίδευση μιας ακριβής κ αποτελεσματικής προσέγγισης.
Το άγγιγμα με επίγνωση γίνεται ένας τρόπος επικοινωνίας και σύνδεσης, η προσεκτική και δημιουργική του προσέγγιση, σε συνδυασμό με την ηρεμία και την ταπεινότητά του τον χαρακτηρίζουν.
Επίσης έχει σπουδάσει και ασκεί την ρεφλεξολογια που είναι γι’ αυτον πηγή έμπνευσης. Η βιοδυναμική Κρανιοιερή θεραπεία και το Lomi Lomi συμπληρώνουν τις σπουδές του.
Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το sup, μονόκυκλο και πεζοπορία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την γραμμάτεια του anima: 2310 383993

 

Event information

Leave your thought